Wat is een "Wildcard" SSL-certficaat

Gewoonlijk wordt een standaard SSL-certificaat afgegeven voor slechts één Fully Qualified Domain Name, wat inhoudt dat het alleen kan worden gebruikt voor het exacte domein (inclusief subdomein) waarvoor het is afgegeven. Met de Wildcard SSL-optie omzeilt u deze beperking door een SSL-certificaat te ontvangen dat is afgegeven aan *.domein.com.

Door het * teken kan het certificaat op een willekeurig aantal verschillende subdomeinen worden gebruikt en vervangt hiermee het gebruikelijke vaste subdomein van standaard SSL-certificaten.

Hoe werkt een Wildcard SSL-certificaat?

Het is eenvoudig - wij geven een certificaat af met de "Algemene naam" *.uwdomein.com. Dit "Wildcard" SSL-certificaat kan dan worden gebruikt voor een willekeurig subdomein dat behoort tot uw uwdomein.com domeinnaam. Bijvoorbeeld een certificaataanvraag voor:

*.uwdomein.com

kan worden gebruikt voor het beveiligen van...

www.uwdomein.com
secure.uwdomein.com
webmail.uwdomein.com
owa.uwdomein.com
alles.uwdomein.com

Voordelen van een Wildcard SSL-certificaat:

• Beveiligt een onbeperkt aantal subdomeinen onder uw domeinnaam met één SSL-certificaat.
  • Is berekend op de toevoeging van andere beveiligde subdomeinen in de toekomst en vereenvoudigt het beheer van SSL en IP-adressen.