Wat is FTP? Print

• 6

File Transfer Protocol (FTP) is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Het standaardiseert een aantal handelingen die tussen besturingssystemen vaak verschillen.

Een FTP-client start een connectie met een FTP-server standaard via een verbinding met TCP-poort 21.

Een programma dat alle bestands overdracht naar de servers via FTP voor u regeld vind u in onze download sectie.